Shares

După ce au preferat să se bălăcărească public cu reprezentanţii celorlalte formaţiuni politice, liberalii suceveni au făcut astăzi primul pas spre normalitate. Au contestat afişele electorale în care Traian Băsescu îi invită pe oameni la referendum.

Contestaţia înregistrată la Biroul Electoral Judeţean Suceava vine după ce la Iaşi aceeaşi sesizare a fost acceptată şi s-a dispus îndepărtarea afişelor incriminate din locurile publice.

„Faptul că Traian Băsescu apare în dublă ipostază, atât în calitate de candidat pentru alegerile prezidenţiale, dar şi în calitate de preşedinte în exerciţiu, iniţiator şi susţinător al Referendumului din data de 22 noiembrie 2009, este de natură să îi aducă acestuia un avantaj în comparaţie cu ceilalţi candidaţi la alegeri”, se arată în plângerea depusă la Biroul Electoral Judeţean Suceava.

Perfect corectă acţiunea PNL Suceava, numai că vine cu o întârziere de fix 10 zile din momentul în care acel mesh uriaş a acoperit Casa de Cultură din Suceava, replica sa regăsindu-se în alte zeci de locuri din judeţ.

basescu pe casa de cultura4

Mai bine mai târziu decât niciodată, dar dacă se mai codeau vreo două săptămâni puteau să nici nu mai depună plângerea, pentru că efectele ar fi fost nule.

Pentru mine, decalajul între startul campaniei electorale şi ziua depunerii contestaţiei arată că partidele politice aflate în luptă cu PD-L-ul sunt încă buimăcite şi nu reuşesc să reacţioneze aşa cum ar trebui şi cum le permite legea.

Nu au depăşit faza replicilor şi înţepăturilor de ocazie, fie că este vorba de conferinţe de presă sau articole apărute prin presa locală. Preferă să strige hoţii, fără să-i reclame la Poliţie, în cazul de faţă la Biroul Electoral Judeţean. Cu o asemenea atitudine nu se câştigă niciodată un război.