Shares

Prima lună când bugetarii şi-au ridicat salariile reduse a însemnat o adevărată lovitură de măciucă pentru mulţi suceveni.

Dacă cei mai mulţi oameni şi-au făcut calcule pentru diminuarea cu 25% a veniturilor, au fost şi persoane care au sperat că nu se va întâmpla acest lucru.

La Primăria Suceava, bunăoară, s-a tăiat în carne vie, indiferent de salarii. Angajaţii Direcţiei Domeniului Public, de exemplu, au avut un şoc să constate că pe fluturaşii lor figurau venituri de 500 sau chiar 400 şi ceva de lei. Acum, în domeniul bugetar salariul minim pe economie este de 600 de lei, iar amputarea veniturilor nu avea voie să atingă această categorie de salariaţi.

În mod normal, cred că aceşti oameni nu trebuiau să aibă salariile reduse. Să trăieşti cu 100 de euro pe lună e un adevărat exerciţiu de supravieţuire. Iar dacă vara mai e cum mai e, nu ştiu ce vor face aceşti oameni la iarnă.

Vin vremuri extrem de grele, iar cei care ne conduc nu par să realizeze că trebuie să ia măsuri serioase pentru a urni economia din loc.

Chiar dacă nu sunt prea religios, nu-mi rămâne să spun decât „Doamne Ajută!”.