Shares

E linişte la Suceava. Şi nu mă refer la natură, care ieri a dat peste cap un oraş întreg în câteva zeci de minute, ci la ceea ce se petrece pe linia anchetelor penale.

Potrivit unor zvonuri care circulă tot mai serios, ancheta derulată de structura centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în urma căreia au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi procurorul Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuţă şi omul de afaceri Costel Babiuc, nu ar fi singura acţiune pe această linie.

Ceva asemănător se aşteaptă şi în perioada următoare (nu aş putea spune cu exactitate ce înseamnă asta, poate fi vorba şi de săptămâni, dar şi de luni de zile), când se pare că vor fi luaţi la bani mărunţi şi alţi magistraţi suceveni.

jandarmi

Este posibil ca anchetele care se derulează la nivel central să aibă legătură şi cu o parte dintre subiectele care au apărut în presa locală. Unul dintre acestea se referă la tranzacţiile cu terenuri de la şoseaua de centură a Sucevei, principalul vizat în această poveste fiind primarul din Şcheia, Vasile Andriciuc. Totuşi, acest subiect are şi conexiuni în procuratură şi poliţie, cu persoane care au tergiversat plângerile depuse de-a lungul timpului, aşa încât nu este exclus ca şi de aici să sară vreun iepure.

Anchete ar fi în derulare şi faţă de alte persoane care au deţinut sau care încă mai deţin funcţii de conducere şi care de-a lungul timpului au protejat persoane dubioase, iar un astfel de caz ar putea avea legătură şi cu un fost membru marcant al PMP Suceava prins în timp ce conducea o maşină deşi avea permisul suspendat. Gurile bine informate spun că acest personaj era foarte influent şi asta din prisma unor prietenii nu doar cu oamenii politici, ci şi cu anumiţi magistraţi.

Nu ştiu care din aceste informaţii se vor adeveri, dar ne aşteaptă o vară fierbinte.