Shares

Suceava umblă cu izmenele rupte în genunchi şi cu cămeşa peticită, dar vrea să stea la masă cu domnii cu butoane de aur.

Cam ăsta e mesajul pe care primarul Ion Lungu ni-l transmite de câteva săptămâni bune încoace. Ultima gogoriţă, minciună poleită pentru a semăna cu o turlă de biserică, şi aşa că-i plac la nebunie, este cu noul stadion al Sucevei. Iată şi mesajul postat pe facebook de edilul Sucevei:

Așa va arăta noul stadion al municipiului Suceava. Stadionul va avea capacitatea de 15.000 de locuri și va fi construit la intrare dinspre Fălticeni, în spate la Metro. Municipalitatea are acolo 12 hectare de teren unde vom construi Complexul sportiv al municipiului Suceava, care va mai include o sală polivalentă și două bazine de înot de nivel olimpic. Valoarea stadionului se ridică la 15 milioane de euro. Consiliul local a aprobat PUZ-ul și indicatorii tehnico-economici, iar acum căutăm sursa de finanțare. Sunt convins că vom reuși, cu fonduri proprii, guvernamentale și din alte surse, să construim noul stadion. Până atunci, în acest an începem lucrările la sala polivalentă cu cinci mii de locuri”.

Povestea cu stadionul o aud de vreo 9-10 ani, singura noutate este că între timp au mai apărut şi nişte desene, şi nici astea mai de Doamne ajută. În rest, poveşti nemuritoare.

nou stadion suceava

Bine, nu m-ar mira ca între timp să fi reapărut niscai persoane interesate pentru a pune mâna pe terenul unde se află stadionul „Areni”. Asta mai ales că piaţa imobiliară s-a dezmorţit, iar cele aproximativ 3 hectare dintr-o zonă extrem de bună a municipiului Suceava ar fi o mină de aur.

Cu alte cuvinte, un alt tun care poate îmbogăţi pe cine trebuie, pe cine are acces la informaţii şi la butoane.

Revenind la noul stadion, le spun sucevenilor să nu se îmbete cu apă rece pentru că nu vor vedea prea devreme aşa ceva. Plus că pentru un stadion de 15 milioane de euro ar trebui şi o echipă, ori actuala formaţie este mai aproape de Liga a III-a.

Vorba aia, am avut echipă de handbal în cupele europene, iar oaspeţii care au venit din Portugalia, Elveţia sau Italia au fost băgaţi într-o sală de uz didactic pentru că primarul de atunci şi de acum nu a fost în stare să demareze construcţia unei săli de sport decente. Aţi remarcat că nu am spus polivalentă, ci doar decentă. Iar acum, dintr-odată, când nu avem nici echipă de handbal, iar cea de fotbal gâfâie din toţi rărunchii ni se promit săli polivalente şi stadioane.

Curat murdar, coane Ionică. Dar asta e campania electorală şi minciunile aruncate cu nonşalanţă pe piaţă.