Shares

În urmă cu o săptămână am scris că o persoană cu funcţie de conducere din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava va avea probleme pe linie penală.

Previziunea s-a adeverit ieri, când pe adresa IPJ Suceava a sosit o hârtie din partea DNA. Nu a fost vreo invitaţie la discuţii sau pentru vreun seminar, ci o înştiinţare care-l privea pe şeful Serviciului Poliţiei Rutiere, comisarul Petrică Jucan.

Împotriva acestuia a început urmărirea penală, ceea ce a condus automat la punerea la dispoziţie, conform statutului poliţistului, soluţie similară cu tragerea pe linie moartă.

petru jucan

Din câte cunosc eu, Petrică Jucan nu a fost un tip şpăgar sau rău-intenţionat, dar dorinţa sa de a ajuta o serie de colegi care i-au cerut nişte favoruri l-au adus în situaţia de a-şi pierde postul de conducere pe care-l ocupa de aproximativ 4 ani, iar dacă va fi trimis în judecată şi va fi condamnat, fie şi cu suspendare, va spune adio carierei de poliţist.

Şi totuşi, faptul că a ajutat nişte colegi nu-l exonerează de răspundere. Cei cărora le-a făcut un favor ar trebui să-i mulţumească. Şi nu oricum, ci cu plecăciuni. Prietenii ştiu de ce.

 

Notă: Sursa foto www.vivafm.ro