Brigada Diverse

Şoferi, începe coşmarul!

O minte luminată a luat decizia de amplasare a bordurilor despărţitoare pentru cele două sensuri de mers pe Calea Unirii.

Este calea de legătură dintre centrul municipiului Suceava şi cartierul Burdujeni, acolo unde iarnă de iarnă apar ambuteiaje şi accidente din cauza poleiului.

Numai gândul la cum se va circula în această iarnă, după montarea bordurilor, mă face să am frisoane. În primul rând, ambulanţele şi maşinile celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu văd pe unde se vor putea strecura în momentele de maximă nebunie pentru a ajunge la destinaţie. Sper să nu moară oameni din cauza unei idei trăsnite pusă în aplicare cu nonşalanţă de oameni care văd realitatea doar din birou.

Bordurile vor fi ca un soi de mantinelă pentru maşini, de unde vor sări direct în alte maşini. Nu mai pun la socoteală că utilajele de deszăpezire vor arunca zăpada de pe carosabil exact peste borduri şi vor contribui astfel la micşorarea lăţimii şoselei.

O altă problemă este aceea că bordurile ar trebui semnalizate. Ori, până la această oră nu există nimic reflectorizant care să-i ajute pe şoferi, mai ales pe timp de noapte. Şi dacă aceste semne reflectorizante ar exista, eficienţa lor ar fi egală aproape cu zero. Spun asta din experienţa iernilor trecute, când noroiul s-a aşezat pe aceste semne şi pe timp de noapte nu se distingeau decât cu mari eforturi.

Spre binele şoferilor, sper să nu fie o iarnă cu prea multă zăpadă şi polei sau cu nopţi ceţoase. Până la primăvară nu mai sunt decât vreo patru luni.

Articole asemănătoare

3 Comentarii

  1. Sandrinio, nu poti(pe bune) sa afli efectiv cine ia asemenea decizii imbecile de asa zisa sistematizare a circulatiei? Da ne si noua niste nume, sa vedem cine sunt idiotii, de la Politia Rutiera, de la Primarie sau de la amandoua intreprinderile? Pentru rahaturile astea trebuie sa existe niste proiecte. Cine le face, cine le aproba?

  2. Rai mai sunteti rai de tot – Era necesara baricada aia de acolo deoarece erau conducatori auto ( inclusiv eu ) care intrau de pe Calea Unirii pe Strada Cernauti.

Citiți de asemenea
Close
Back to top button