Shares

Cine nu a trecut de multă vreme prin Câmpulung Moldovenesc sau este plecat din ţară şi a citit interviul de astăzi din ziarul „Crai Nou” cu primarul Gabriel Constantin Şerban ar putea crede că la poalele Rarăului curge lapte şi miere.

Numai parcurgerea titlului interviului, „Dezvoltarea municipiului Câmpulung Moldovenesc este dinamică, presupunând investiţii pentru creşterea calităţii vieţii tuturor locuitorilor”, este suficientă pentru a-i acorda cea mai înaltă distincţie lui Gabriel Şerban.

Repet, toate acestea sunt valabile doar pentru cine este rupt total de Câmpulung Moldovenesc. În realitate, oraşul de la poalele Rarăului este cu mult rămas în urmă faţă de alte oraşe, şi vreau să mă refer doar la cele din zona montană a judeţului Suceava, Gura Humorului aflându-se la ani lumină înaintea Câmpulungului.

Interviul de astăzi şi titlul care aparţine reporterului Mihai Chira nu reprezintă decât o mare sfidare a realităţii, a localnicilor din Câmpulung Moldovenesc, a turiştilor care încă mai vin în zonă şi a oamenilor de afaceri care au de-a face cu încă primarul Şerban (foto jos).

În cele patru pagini ale interviului maraton, Chira nu face altceva decât ceea ce, în limbajul ziariştilor, şi nu numai, se numeşte „spălarea cadavrelor”.

Mai aveam un pic şi aflam că lui Gabriel Şerban i se datorează însăşi existenţa municipiului Câmpulung Moldovenesc, iar dacă nu va mai fi ales primar se va alege praful de tot.

Să-i comunice cineva şi lui Gheorghe Flutur ce om capabil are în fruntea Primăriei Câmpulung Moldovenesc şi cum se zbate acesta pentru tot soiul de proiecte actuale şi viitoare. O poate face chiar Mihai Chira (foto la tobe jos), poate singurul om din presa locală care vede „realizările” lui Gabriel Şerban.

Eu cred că interviul de patru pagini din „Crai Nou”, şi cred că reprezintă o premieră la nivel local în privinţa întinderii, este un răspuns la multiplele probleme ridicate în ziarul „Monitorul de Suceava” în ultimele săptămâni. O încercare jalnică de a arăta că Şerban munceşte şi doar cârcotaşii nu vor să observe asta. După mine, efectul ar trebui să fie exact invers, iar cei care-i pot demonstra asta sunt alegătorii.