Brigada Diverse

Ştiaţi că există barul Bicicleta?

Pentru că tot este la modă acum bicicleta, iar o activitate cândva foarte populară a revenit în actualitate, vreau să vă spun că există şi un bar de profil.

Se numeşte, cum altfel, barul Bicicleta şi funcţionează în Bucureşti, în Centrul Vechi.

barul bicicleta2

Ideea a fost pusă în practică de doi împătimiţi ai sportului cu pedale. A fost o muncă serioasă pentru a aduna recuzita din bar, formată printre altele din 18 biciclete de colecţie din anii ’30-’40 cumpărate din Marea Britanie şi 100 de şei de Pegas, produse în România, la Zărneşti.

barul bicicleta4

Nici alte componente ale unei biciclete nu au fost aruncate, astfel încât clienţii pot vedea cum lanţurile au fost transformate în sculpturi sau candelabre, coarnele au devenit lampioane, iar pedalele sunt obiecte de decoraţiuni pe mese.

barul bicicleta3

Nu am fost în acest loc, dar am intrat în bar prin intermediul internetului şi cu ajutorul unui articol apărut zilele trecute pe ediţia electronică a unui ziar central, mai precis www.businessmagazin.ro.

Am vrut să folosim fiecare componentă, astfel că farurile au devenit corpuri de iluminat, jantele au fost folosite pentru mese, şeile la scaune, iar pedalele au devenit suport pentru picioare. Una dintre şeile din bar este de la Pegasul meu din copilărie. Am mers la bunica în pod şi am găsit bicicleta mea veche, pe care am folosit-o în amenajare”, a declarat Ştefan Ciobotaru, unul dintre coproprietarii barului Bicicleta pentru Business Magazin.

barul bicicleta1

Dacă vreţi să daţi o tură cu bicicleta şi în acelaşi timp să savuraţi o bere rece ar trebui să daţi o fugă până la Bucureşti. Spor la pedalat.

Articole asemănătoare

Back to top button