Shares

Un român a plecat ieri într-o cursă unică în lume, în care curajul, voinţa şi tenacitatea trebuie să se îmbine eficient pentru a izbândi.

Se numeşte Toma Coconea şi este originar din Hunedoara, un om deosebit pe care am avut plăcerea să-l cunosc tocmai în Nepal, acolo unde se antrena pe culmile munţilor Himalaya. Este un om care merită toată admiraţia şi care pare plămădit parcă dintr-un alt aluat decât noi românii.

toma coconea alergare

Faptul că nu renunţă niciodată este poate cea mai mare calitate a lui Tomi, iar modestia şi antrenamentele dure sper să-i fie aliate în lupta de cucerire a munţilor Alpi.

Startul competiţiei „Red Bull X-Alps” s-a dat ieri la Salzburg, iar în drumul de 1.031 de km spre Monaco au plecat 31 de sportivi din 21 de ţări. Toma Coconea este singurul care a participat la toate cele cinci ediţii anterioare, iar în două rânduri a fost aproape de a câştiga concursul, clasându-se pe locul secund.

toma conconea insbruck

Principalul favorit este elveţianul Christian Maurer, câştigătorul ediţiei precedente, din 2011, dar Toma Coconea era convins acum câteva luni că poate răsturna aceste calcule. Iar la cât de serios şi determinat este Tomi cred că are toate şansele de a câştiga o competiţie în care limitele umane sunt puse la grea încercare.

toma coconea in aer

După prima zi petrecută ieri în aer cu parapanta şi la sol în alergare, concluzia postată de Toma Coconea a fost simplă şi la obiect: „O zi reuşită”. Sperăm ca la final, el să fie cel căruia prinţul Albert de Monaco îi va înmâna premiul cel mare.

Notă: Sursa fotografiilor este adresa de facebook a lui Toma Coconea.