Brigada Diverse

Suceava, de la praf la noroi

Suceava a ajuns bătaia de joc a firmelor care lucrează pentru modernizarea reţelelor de apă, termoficare şi canalizare. Din păcate pentru noi, totul se face cu largul concurs al Primăriei Suceava, instituţie care ar trebui să vegheze la respectarea legalităţii şi ordinii în activitatea firmelor de construcţie.

Că nu se întâmplă aşa ceva se vede cu ochiul liber. Când bate vântul, circulaţia prin municipiul Suceava este un calvar. Praful îţi intră în nas, în păr, în ochi, iar hainele trebuie aruncate direct în maşina de spălat. Nici când ploua situaţia nu este mai bună.

Asfaltul se înmoaie şi prima oprire în casă este tot la baie, pentru a curăţa de noroi încălţămintea şi pantalonii.

Astăzi dimineaţă, un prieten mi-a trimis câteva fotografii din zona catedralei de pe Mărăşeşti. Mai exact, a reuşit să fotografieze două utilaje, un excavator şi o rabă, care lucrau pe strada Grigore Ureche, în faţa fostului magazin „Bebeluşul”, care a ieşit pe Bulevardul George Enescu. Evident, utilajele erau pline de noroi, iar mizeria a ajuns sub roţile maşinilor aflate în trafic, care l-au împânzit prin tot oraşul.

După ce vremea se va încălzi, noroiul se va usca, iar vântul va aduce noi nori de praf prin târg. Pare un ciclul interminabil, un cerc vicios, pe care sucevenii sunt obligaţi să-l suporte. Din păcate, este doar un exemplu din multele care pot fi date pe această temă. Zilele trecute, o firmă care lucrează în oraş nu a găsit alt loc în care să arunce pământul scos din gropi decât pe Bulevardul Calea Unirii, blocând circulaţia pe un sens. Cu alte cuvinte, praf şi noroi, depinde doar de cum vrea Cel de Sus.

Partea bună este că, deocamdată, la robinete curge apă caldă. Asta nu se va mai întâmpla în lunile de vară, iar pentru a scăpa de praful de pe corp ne vom chinui din nou să încălzim oale cu apă.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button