Shares

Întrebarea din titlu reprezintă mai mult decât ar putea părea la prima vedere.

Este un of al unei comunităţi, un of al unor oameni care nu mai doresc să accepte realitatea Sucevei, o realitate care nu este cea pe care o dorim.

Şi da, cred că fără teama de a greşi, eu şi alţi oameni care au idei apropiate despre cum ar trebui să arate un oraş, spun cu tărie că Suceava este mai mult rurală decât urbană.

Când am spus că nu voi sta cu mâinile în sân nu am glumit. Sper ca în jurul acestei idei, plecată în urma unor discuţii cu mai mulţi suceveni, să se adune un număr cât mai mare de persoane.

areni 1

Mi-aş dori ca aici să avem locuitori din toate cartierele oraşului, care să semnaleze problemele cu care se confruntă. Probleme pe care încercăm să le sintetizăm, să le dăm o formă, iar mai apoi să le înaintăm Consiliului Local Suceava pentru a fi rezolvate.

E un mod de a pune presiune pe cei care conduc oraşul, de a-i determina să nu mai ignore realităţile de zi cu zi.

Iar în acest fel, Suceava poate redeveni oraş, unul în care să putem trăi fără să ne fie teamă că vom fi muşcaţi de câinii vagabonzi, să nu avem temerea că la fiecare urmă de ploaie ne vom murdări din cap până în picioare, să avem un loc de agrement şi lista rămâne deschisă.

E un început timid, dar cred că trebuie pornit de undeva, pentru că altfel riscăm să ajungem chiar şi mai jos.