Shares

O vorbă din popor spune că văcarul când se supără pe sat îşi ia catrafusele şi pleacă acasă.

Cam asta îmi pare mie că vor să facă şi reprezentanţii PSD în Consiliul Local Suceava. Zilele trecute, Ovidiu Donţu, preşedintele executiv al PSD Suceava, i-a ameninţat pe cei aflaţi la putere că-i paşte „Procuratura”. Pe ce motiv? Simplu, cică dacă un anumit proiect de Hotărâre de Consiliu Local nu va fi pus în discuţie şi nu va fi aprobat atunci aleşii social-democraţi vor trece la plângeri penale.

Pot fi de acord cu Ovidiu Donţu că tema pe care o vrea discutată şi lămurită în plenul Consiliului Local, şi anume terenurile de la Termica şi construcţia unei noi societăţi de termoficare, este una de interes maxim şi merită toată atenţia.

Totuşi, cred că Ovidiu Donţu nu a înţeles esenţa democraţiei. Cică dacă proiectul nu va fi aprobat va sesiza Parchetul. Pentru ca proiectul respectiv să aibă şanse de a fi aprobat trebuie îndeplinită o minimă condiţie. Şi anume aceea ca numărul consilierilor care votează proiectul să fie mai mare decât numărul aleşilor care îl resping. Iar după ştiinţa mea, în Consiliul Local Suceava numărul consilierilor aparţinând Uniunii Social-Liberale este net inferior celor din PD-L. Aşa că, nu văd cum ar putea trece acest proiect în actualul mandat. Iar dacă numărul consilierilor PSD în deliberativul local este nesemnificativ, o parte din vină o are şi Ovidiu Donţu, care a fost mai mereu în structurile de conducere ale partidului. Başca, în 2008 a candidat şi pentru funcţia de primar al municipiului Suceava, dar rezultatul mai bine nu i-l reamintesc.

Cred că aceste aspecte ar putea reprezenta motive serioase de supărare pentru preşedintele executiv al PSD Suceava, eventual în perspectiva alegerilor de anul viitor.