Shares

Una dintre cele mai importante instituţii din judeţ, Poliţia, este pe cale să-şi schimbe şeful. Aşa după cum anunţam pe blog acum vreo două luni, Poliţia va fi condusă de comisarul şef Dan Hoffman.

După ce a stat în concediu medical două luni, actualul şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, a revenit la muncă. Chiar dacă pe la instituţia pe care Todiruţ o conduce din 2005 au trecut în decurs de câteva luni mai multe controale decât în ultimii 4 ani, anunţata debarcare din funcţie nu s-a produs. Cel puţin deocamdată, ceea ce înseamnă că ofiţerul fie a reuşit să primească un răgaz din partea conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor, fie a ajuns la o soluţie de compromis.

Ultimele zvonuri îl dau drept şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, post vacant de luni bune, după ieşirea la pensie a colonelului Lucel Lulciuc. În plus, prin această trecere, Ioan Nicuşor Todiruţ (foto) are şi avantajul că nu mai trebuie să susţină vreun concurs, deoarece funcţia actuală şi cea viitoare sunt echivalente.

todirut bun1

În această situaţie, locul de şef al IPJ Suceava ar urma să fie preluat de comisarul şef Dan Hoffman, a cărui numire în funcţia de adjunct este aşteptată de la o zi la alta. În prima fază, Hoffman va fi numit cu titlu interimar, urmând ca ulterior postul vacant să fie scos la concurs.  Momentan, comisarul şef Dan Hoffman se află în fruntea Serviciului Paşapoarte Suceava, dar în urmă cu câteva săptămâni a fost declarat câştigător al concursului pentru ocuparea funcţiei de adjunct al şefului IPJ Suceava.

Practic, ar urma să se confirme o informaţie care circulă prin târg de aproape 3 luni, anume că funcţia de inspector şef al IPJ Suceava va fi ocupată de comisarul şef Dan Hoffman.