Brigada Diverse

Trădarea, o virtute

Ceea ce am spus ieri s-a adeverit încă din această seară: Ion Lungu a devenit candidat oficial din partea PNL pentru funcţia de primar al municipiului Suceava.

Evident, pentru ca această candidatură să fie cu toate actele în regulă este nevoie de acceptul Bucureştiului, dar asta nu cred că va fi decât o chestiune de procedură.

Cu Ilie Bolojan mare şef al noului PNL la nivel central, Ion Lungu are asigurat drum liber printre liberalii pe care i-a trădat când le-a fost lumea mai dragă. Mergând pe această logică, pentru a avea câştig de cauză în politică trebuie să trădezi.

Pentru că asta a făcut Ion Lungu în ultimii trei ani şi jumătate. Mai întâi, imediat după alegerile locale din 2012, observând trendul la nivel naţional, Ion Lungu, ajuns primar pentru al treilea mandat cu sprijinul foarte mare ale PDL, a ales să-şi continue activitatea ca independent.

A fost un prim semn că Ion Lungu merge doar cu cei care se află la putere. A plusat la alegerile generale din toamna lui 2012, când s-a afişat pe străzi alături de candidaţii USL, şi nu alături de PDL-iştii care i-au fost alături în vară.

tradare poza

Totul a culminat cu alegerile prezidenţiale din 2014, când Ion Lungu s-a pozat pe banere alături de Victor Ponta, pe care-l dădea câştigător sigur al scrutinului. Totul s-a schimbat la 180 de grade, iar după ce Klaus Iohannis a ajuns şef al statului Ion Lungu a schimbat din nou macazul, iar prin jocuri de culise mai mult sau mai puţin ştiute a reuşit să convingă la Bucureşti că trădarea este o virtute.

Oare ce părere o avea Klaus Iohannis despre oamenii pe care partidul dumnealui îi promovează? Sau poate nu o fi aflat că cine trădează o dată o va face şi a doua, şi a treia oară, toată viaţa mai bine zis.

Sunt tare curios cum se vor afişa membrii PNL cu Ion Lungu şi îl vor susţine în campania electorală, dar s-ar putea ca actualul primar să aibă surprize uriaşe, iar victoria pe care o savurează acum să se transforme în cucută.

Îi transmit că mulţi liberali nu îl vor întâmpina cu braţele deschise, iar unii o vor face-o doar de faţadă având pregătit cuţitul trădării ascuns în mânecă. Oricum, PNL s-a transformat într-un butoi cu pulbere şi mai rămâne să vedem care va fi scânteia care va aprinde vălvâtaia.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. Pe 13 ianuarie, Lungu anuntase ca doreste sa se intoarca in PNL, dupa ce liderul judetean al acestui partid, senatorul Gheorghe Flutur, afirmase ca edilul este „un oportunist, un om cu care nu se poate face echipa”.
    Este a infinita dovada ca politicienii romani au incredibila capacitate de a-si inghiti propriul cacat (da, cacat e in dictionarul limbii romane), azi lingand cu placere acolo unde ieri au scuipat cu dispret.
    Jegurilor!

Back to top button