Shares

Primăvara întârzie la Suceava, iar asta se simte nu doar în temperaturile externe, ci şi în privinţa mersului pe străzi.

O scurtă incursiune în zona centrală a municipiului Suceava mi-a demonstrat că locuitorii oraşului nu reprezintă nici cât negru sub unghie pentru autorităţile locale.

De ce spun asta? Simplu. Pentru faptul că nimeni nu s-a străduit să îndepărteze gheaţa depusă pe trotuare. Practic, multe zone, în special cele în care soarele nu prea bate, sunt adevărate patinoare, locuri numai bune de rupt mâini şi picioare.

Am să public în cele ce urmează fotografii sugestive, cu menţiunea că situaţia este aceeaşi în tot oraşul. Vă daţi seama, dacă în zona centrală nu şi-a bătut capul nimeni să facă ceva, cam cum arată străzile laterale sau din cartierele mărginaşe.

Deasupra fiecărei fotografii veţi găsi locul exact unde a fost surprinsă, deşi nu cred că vreun sucevean nu le recunoaşte imediat.

Strada Curtea Domnească, vizavi de Hala Centrală.

strada Curtea Domneasca

Strada Ciprian Porumbescu, în faţa Hanului Domnesc.

in fata Hanului Domnesc

Strada 6 Noiembrie.

strada 6 Noiembrie

Strada Mărăşti, în faţa sediului ACET.

in fata la ACET

Strada Vasile Alecsandri, vizavi de Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”.

vizavi de liceul stefan cel mare

Am oferit cinci exemple, de pe străzi diferite, dar toate situate în centrul municipiului Suceava. Se poate vedea limpede că nu este absolut nici o diferenţă.

Ei bine, spre comparaţie, în faţă la Oscar Wilde totul este ca în palmă. Şi nu de azi de ieri, ci imediat după ce a nins.

in fata la Oscar Wilde

 

Şi nu cred că trebuie să mai spun motivul. Sucevenii sunt suficient de inteligenţi pentru a înţelege totul.