Shares

Piaţa agroalimentară din Vatra Dornei dispare, iar aceasta este doar o chestiune de câteva săptămâni.

Un proiect de Hotărâre de Consiliu Local a fost introdus şi apoi retras de pe ordinea de zi a şedinţei din luna februarie a acestui an. Odată făcut acest pas, e greu de crezut că lucrurile se vor schimba.

Probabil că mai trebuie luate doar nişte avize şi totul va deveni realitate.

În locul pieţei, care se întinde pe circa 6.000 mp, va apărea un Lidl. Pentru a putea construi, Lidl va cumpăra terenul de la Primăria Vatra Dornei, actualul proprietar al terenului.

piata din vatra dornei1

Din datele pe care le am, până în prezent nu a fost făcută publică o altă locaţie în care ar urma să-şi desfăşoare activitatea piaţa agroalimentară.

Una din variantele puse în discuţie este terenul unde funcţiona sediul pentru achiziţia fructelor de pădure al firmei administrată de Virgil Pohoaţă, fost lider al Partidei Romilor pe judeţul Suceava.

Numai că, situaţia de aici este destul de complicată după ce firma lui Pohoaţă a intrat în faliment, iar iţele sunt destul de încâlcite.

Terenul, în suprafaţă de circa 4.000 mp, este proprietatea Primăriei Vatra Dornei şi a fost concesionat către firma lui Pohoaţă. Ori, în condiţiile în care firma este în faliment, cel mai probabil trebuie aşteptat că bunurile să fie valorificate, iar mai apoi terenul să reintre în posesia Primăriei Vatra Dornei.