Shares

Luni seară, la Plus TV, patronul spiritual şi material al acestui post local de televiziune, nimeni altul decât preşedintele PNL Suceava, a apărut cu o declaraţie cel puţin surprinzătoare.

Alexandru Băişanu, flancat de liberali din Vatra Dornei şi localităţile din împrejurimi, a ieşit public şi a anunţat public că partidul pe care-l conduce va avea cel puţin 6 candidaţi de primari în 12 localităţi, dar numărul acestora ar putea fi mai mare.

„Bazinul Dornelor a fost de dreapta mereu pentru că nu a fost colectivizat”, a fost justificarea lui Băişanu. Replica, din ceea ce am aflat de la colegii din presă, nu-i aparţine, ci a fost preluată de la Gheorghe Flutur, dar ăsta e deja un amănunt.

Ca de obicei, Băişanu a forţat nota şi s-a dat cocoş cu cel puţin 6 candidaţi de primar, deşi nu discutase cu nimeni de la PSD despre acest lucru. Şi toate astea în condiţiile în care PNL are 2 primari în bazinul Dornelor, iar PSD are 3 primari în aceeaşi zonă.

Mie mi se pare o lipsă elementară de bun simţ la adresa unor oameni pe care-i consideri parteneri şi cu care ar trebui, cel puţin teoretic, să conlucrezi. Faptul că nu se întâmplă deloc aşa, iar Alexandru Băişanu merge pe politica pumnului şi bâtei este deja o altă problemă.

Nu ştiu cât îl vor mai tolera cei din PSD Suceava cu asemenea acţiuni, dar este clar că la nivel local lucrurile nu vor sta niciodată pe un făgaş al cooperării.

Atitudinea marţială pe care Băişanu vrea s-o promoveze este doar de forţă, iar la un moment dat s-ar putea să-şi dea seama că muşchii săi sunt de la gostat. Din păcate pentru el, s-ar putea să fie prin 2013. Şi asta spune totul.