Brigada Diverse

Un partid în derivă

La numai o lună după alegerile din cadrul organizaţiei judeţene, PNL Suceava arată ca orice, numai a partid nu. Trădările şi dezertările s-au înmulţit încât şi Băişanu cred că le-a pierdut numărul.

Privit din exterior, PNL Suceava începe să-şi piardă identitatea. Oameni cu state vechi de plată în partid au plecat fără nici urmă de remuşcare. Cei mai mulţi au ales deja carnetul portocaliu oferit cu generozitate de Gheorghe Flutur, iar alţii se pregătesc să-şi semneze adeziunile la PD-L. Mulţi dintre ei sunt oportunişti, care au jucat după muzica intereselor. În această categorie, la loc de frunte, se înscrie Angela Zarojanu. După ce a mâncat de pomana banii contribuabililor fără să dea pe la locul de muncă, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Suceava, Zarojanu s-a orientat rapid spre senatorul Tiberiu Prodan, care a acceptat-o în calitate de consilier. Şi amândoi au fugit la braţ. Nu în lume, ci la PD-L. Valul plecărilor nu avea cum să nu-l cuprindă şi pe Mihai „Sam” Steiciuc, căruia i s-au alăturat alţi liberali cu funcţii, gen Gheorghe Cosmulese sau Lucian Lungu.

Pe marginea ultimilor trei se poate vorbi mai mult, pentru că aceştia ar invoca excluderile din partid, deşi toţi trei au acceptat să iasă din joc în momentul în care au renunţat la funcţiile de conducere pe care le deţineau în organizaţia municipală a PNL Suceava.

sediu campanie pnl

Toate acestea se întâmplă, repet, la numai o lună după alegerile de la judeţ. Liberalii arată acum ca un vapor cu naufragiaţi, din care fiecare vrea să scape. În ritmul ăsta, pe punte vor rămâne doar căpitanul Băişanu şi câţiva muşi. Acelaşi căpitan care anunţa că vrea să-l facă amiral pe Crin Antonescu. Dacă îşi vor menţine cadenţa actuală, liberalii suceveni au toate şansele să ducă partidul la cote de avarie sinonime cu ieşirea de pe scena politică.

Bătălia pentru prezidenţiale mi se pare deja pierdută la Suceava pentru liberali înainte să fi început efectiv. Partea bună e că au scăpat de trădători. Partea proastă e că nu au pus nimic în locul acestora. Şi dacă vidul se menţine, Alexandru Băişanu ar putea fi groparul PNL Suceava.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. Un elefant (Baisanu) se legana…pe o panza de paianjen …! Ce bine cu vantul asta de afara..ca nu rezistati voi mult!

Citiți de asemenea
Close
Back to top button