Shares

Orice război are nevoie de un pretext. Aşa se întâmplă şi acum în politica locală, în cadrul aşa-zisei alianţe PSD-PNL-PC, denumită generic şi USL.

Pretextul scandalului în acest caz este municipiul Vatra Dornei. Mai bine zis potenţialii candidaţi ai PSD şi PNL pentru funcţia de primar.

Pe de o parte, liberalii îl scot în faţă pe actualul edil, Ioan Moraru, în timp ce social-democraţii merg pe mâna lui Cezar Ioja.

Chiar dacă între cele două partide importante care compun USL nu există nici un protocol prin care să fie impus un candidat unic în oraşele mici, aşa cum se va întâmpla pentru municipiile reşedinţă de judeţ şi pentru Consiliile Judeţene, liberalii suceveni, mai exact preşedintele Alexandru Băişanu, nu ratează nici un moment pentru a arunca gaz pe un foc care mocneşte de multă vreme.

Nu mai mult de astăzi, la conferinţa de presă, Băişanu a avut un comportament de piaţă la adresa lui Cezar Ioja, un fost coleg de-al său din PNL, şi pe la pensiunea căruia mai trăgea uneori când ajungea prin Vatra Dornei.

„Acolo există actualul primar PNL Moraru şi un contracandidat, domnul am uitat cum îl cheamă, e chel, fost liberal, care îşi doreşte din tot sufletul să candideze. E absolut normal să ne susţinem candidatul şi normal ca domnul Moraru să nu accepte absolut nici un târg cu nimeni atât timp cât PSD îl atacă pe faţă şi deschis tot pentru că băiatul ăla cu chelie vrea să candideze la primărie. De un an de zile, de când băiatul cu chelie a venit de la PRM la PNL, după care a plecat la PSD. Eu i-am dat şi sugestia unui slogan de candidatură. <Sunt băiatul cu chelie, candidat la primărie>. Are şanse să şi câştige. Pentru mine băiatul cu chelie, candidat la primărie este un trădător al PNL trecut la PSD. Dacă e acolo să-l ţină cei de la PSD încă 2.000 de ani”, a fost declaraţia de astăzi a lui Alexandru Băişanu.

Nu degeaba liderul PNL Suceava se crede poet pentru că văd că-i şi reuşesc rimele. De cartier, ce-i drept, dar şi poeţii din această categorie au dreptul la viaţă artistică.

Între PNL şi PSD este o luptă surdă la Suceava de mai multă vreme, indiferent de cât de mult încearcă să ascundă asta şi unii şi alţii. Asemenea răbufniri de orgoliu au mai existat şi probabil se vor amplifica odată cu trecerea timpului. Nici nu vreau să mă gândesc la ce va fi dacă USL câştigă alegerile şi cum vor arăta certurile pe ciolan.