Shares

Dacă veşnicia ar trebui să poarte un nume acesta se va numi, fără nici cea mai mică îndoială, Uricec, Eugen Uricec.

Implicat, vorba vine, în politică, Eugen Uricec a dovedit că nimeni şi nimic nu-i stă în cale. Mereu a obţinut funcţii la care puţini îi dădeau vreo şansă, iar când părea tras pe linie moartă reapărea pe traseu la geamul unui Orient Expres.

Din 2004 încoace, Uricec este mereu pe val, indiferent cine s-a aflat la guvernare, iar epopeea continuă cu succes şi acum.

Iată pe scurt traseul său din ultimii 13 ani: 2004-2008 vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, 2008-2012 deputat din partea PDL, 2012-2016 deputat USL pe filiera PSD, din martie 2017 secretar de stat în Ministerul Mediului.

Eugen Uricec

Ca să fiu sincer, nu ştiu ce-l recomandă pe Eugen Uricec pentru toate aceste funcţii, obţinute în cascadă, dar cert este că omul are acolo sus, la Bucureşti, un înger păzitor cum foarte puţină lume a putut găsi.

Comod, iar termenul este prea blând pentru a-l caracteriza, fostul deputat s-a strecurat aproape pe nesimţite către funcţii. Colegii de partid chiar remarcau că prin campaniile electorale toţi se dădeau de ceasul morţii, mai puţin Eugen Uricec, care prefera strategia, încet-încet.

Cât despre asta, nu se poate spune că a fost o politică rea, iar rezultatele vorbesc de la sine. Aştept cu interes următoare mişcare, mai bine zis funcţie, pe care Eugen Uricec o va bifa. Asta nu înseamnă că mă aştept şi la rezultate palpabile.

Până la urmă veşnicia are locul ei bine stabilit şi ne permite doar s-o privim. Pe noi, muritorii de rând.