Brigada Diverse

Virginel, politica sau funcţia de director?

Noua lege a învăţământului prevede clar situaţiile în care directorii de şcoli pot deţine aceste funcţii. O condiţie este aceea ca persoana în cauză să nu facă parte din structurile de conducere a vreunui partid.

În Suceava, cel mai cunoscut caz este al lui Virginel Iordache. Acesta deţine, concomitent, funcţia de director al Colegiului de Informatică, dar şi funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Suceava. Ori, potrivit legii, este incompatibil şi trebuie să aleagă.

Articolul 257 din Legea 1 din 2011 stipulează extrem de clar cine poate ocupa o funcţie de director de şcoală. Iată cum sună acest articol, aliniatul 4: „Directorul şi directorul adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar nu pot avea, pe perioada exercitării mandatului, funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte în cadrul unui partid politic, la nivel local, judeţean sau naţional”.

Sunt curios ce va alege Virginel Iordache, mai ales că rezultatele sale în politică au lăsat mult de dorit în cele două mandate de preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Suceava. Totuşi, chiar dacă partidul a fost în cădere liberă, ajungând în municipiul Suceava la cele mai penibile cote, Virginel Iordache nu a părut afectat vreun moment, iar gândul demisiei nu l-a bântuit niciodată. Gurile rele spun că ar fi fost chiar singura persoană care a avut de câştigat de pe urma funcţiei din PSD, prin jocurile de culise la care a fost părtaş, mai toate în detrimentul partidului, dar benefice în plan personal.

Nu m-ar mira ca Virginel Iordache să renunţe la funcţia de preşedinte al PSD Suceava, dar şi la calitatea de membru al acestui partid, pentru ca mâine-poimâine să-l vedem într-un alt partid care va ajunge la guvernare.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button