Shares

Conform DEX-ului, vulturii sunt “păsări răpitoare de zi, cu ciocul lung, ascuţit şi coroiat, cu aripi lungi şi cu picioare puternice, cu gheare tari, care se hrănesc cu animale vii şi cu stârvuri”.

Ordinea în care se hrănesc din cadavre diferitele specii de vulturi s-a reglat în timp, iar fiecare pasăre o respectă.

Şi în timp ce vulturii adevăraţi sunt pe cale de dispariţie, alţi vulturi proliferează. Sunt păsări care nu mai respectă nici o regulă, iar cadavrele sunt devorate în acelaşi timp de mai multe specii de vulturi.

Stârvul pe care se bat vulturii din PSD şi PD-L Suceava este al lui Omar Hayssam. Cât a fost în viaţă nimeni nu a avut curajul să-i mişte un fir de păr din cap. La Suceava ştiu că era aşteptat chiar la intrarea în judeţ de anumiţi politicieni. Nimeni nu sufla o vorbă despre afacerile ilegale, returnările de TVA şi distrugerea unei societăţi comerciale.

Arestarea sa a dus la o polarizare a interesului în jurul subiectului. Devenise un cartof fierbinte de care fiecare partid politic dorea să scape.

O vreme, cadavrul a fost conservat, pentru ca acum vulturii să se repeadă din nou la masă.

vulturi1

O fac cu înverşunare, iar fiecare vrea să apuce bucăţi cât mai mari. Dar nu pentru sine, ci pentru a arunca în adversar. PSD şi PD-L Suceava se întrec în acuzaţii legate de Omar Hayssam. Fiecare îşi arată adversarul că ar fi fost de fapt adevăratul beneficiar al afacerilor derulate de sirian la Suceava.

Eu sunt convins că şi unii şi alţii au partea lor de vină. Fie l-au favorizat în vremea când jongla cu banii şi miniştrii, fie când i-au permis să fugă din România. Pentru că numai un nebun ar putea crede că singurul terorist al acestei ţări putea fugi peste hotare fără ştirea serviciilor secrete.

În curând, cadavrul va fi ciugulit până la os. Sunt convins că noile specii de vulturi nu se vor opri însă. Vor fierbe oasele şi se vor aşeza din nou la masă. Iar dacă nici atunci nu se vor sătura, îl vor clona pe Omar Hayssam în unul, două sau câte exemplare vor avea nevoie.