Shares

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava fie ne iau de proşti, fie nu vor să bifeze câte o activitate care să dea bine la dosarul de cadre.

Nu mai departe de astăzi, au trimis un comunicat de presă cu persoanele dispărute şi care ar putea fi găsite cu ajutorul cuiva dintre noi. Până aici, toate bune şi frumoase. Un efort care nu trebuie neglijat, mai ales când vine vorba de o viaţă de om, cu atât mai mult dacă la mijloc este şi un copil.

Numai că unul dintre căutaţi este un băiat care a dispărut acum 7 ani, al cărui nume chiar nu mai contează şi am să vă explic şi motivul. Iată ce spun dragii noştri poliţişti. Că au efectuat o „îmbătrânire digitală” şi că oricine îl observă pe dispărut să dea un semn de alarmă.

Ca să fiu sincer, îmbătrânirea specialiştilor din Poliţie nu este altceva decât mărirea unei imagini de acum 7 sau 8 ani şi nimic mai mult. Dacă tot sunt aşa de pricepuţi, nu înţeleg de ce „specialiştii” nu au prevăzut şi înălţimea actuală a copilului, precum şi hainele cu care acesta este îmbrăcat. Ni se cere să ne uităm după un băiat de un metru înălţime.

O fi avut copilul înălţimea asta acum 7 ani, dar între timp, dacă o mai fi în viaţă (şi sper să fie), a crescut binişor. Cât despre fizionomia feţei, este exact aceeaşi şi la 6 ani şi la 13 ani. Poate doar cine nu a avut copii să creadă aşa ceva. Iar dacă aveau curiozitatea i-ar fi întrebat pe colegii lor de la Paşapoarte de ce unui copil i se schimbă acest act după 3 ani şi nu după 10 ca la un adult (după noile reglementări care privesc paşaportul biometric la 5 ani).

Din punctul meu de vedere nu este decât un comunicat din ciclul celor care trebuie bifate pentru ca nimeni să nu aibă de comentat cu privire la activitatea biroului care se ocupă cu căutat dispăruţii. Mai pe româneşte, o bătaie de joc. Asta în cazul în care nu o fi vreo farsă de 1 aprilie, deşi cu aşa ceva nu cred că se poate glumi.