Shares

Anul 2014 a început extrem de tensionat în zona noastră, iar temerile unui conflict armat în care să fie implicată şi România, chiar şi indirect, şi mă refer aici în special la fluxuri de imigranţi, au fost vehiculate tot mai des în ultima perioadă.

Ada Cocoş, astrolog sucevean autorizat, a făcut un scurt rezumat vizavi de ceea ce am putea avea de tras în lunile următoare, iar comparaţiile şi mai ales asemănările cu anii 1930 sunt foarte mari.

„Aşa cum scriam în octombrie 2011, suntem în plin ciclu de provocare a autorităţii, cu Uranus în Berbec şi Pluton în Capricorn formând până în 2018, la grad perfect sau în orbul admis de astrologie, o relaţie tensionată: cuadratură. Uranus şi Pluton reprezintă conştiinţa omenirii care trebuie să găsească noi soluţii de supravieţuire, noi soluţii de folosire a resurselor naturale, noi soluţii de organizare socială, politică. La fel ca în anii 30. Se pare că, pe parcursul utimilor ani, societatea a devenit din ce în ce mai conştientă de jocurile financiare ale unor grupuri restrânse, de corupţie şi de jocurile pentru putere, de faptul că oamenii obişnuiţi sunt folosiţi drept simpli pioni pe o tablă de şah”, spune Ada Cocoş.

Potrivit astrologului sucevean, anul 2014 este marcat de Crucea Cardinală (activarea prin prezenţa planetelor a Berbecului, Racului, Balanţei şi Capricornului) care acum îl are „invitat” şi pe Marte, ceea ce dinamizează foarte mult lucrurile, mai ales în plan social. Este o configuratie care îndeamnă la disciplină interioară şi la moderaţie, altfel consecinţele sunt dintre cele mai nefaste. Această configuraţie poate fi calea spre a ne descoperi rezervorul de energie interioară sau poate fi generatoare de stres pentru cei care nu doresc să se adapteze şi să se schimbe.

razboi ucraina2

Prins în Crucea cardinală, alături de Jupiter, Uranus şi Pluton, Marte devine factor declanşator. El traduce în acţiune mesajul planetelor grele aşa cum ştie mai bine. Prin conflict. Până să ajungă talerele balanţei în echilibru, tendinţa este de a merge de la o extremă la cealaltă în mod repetat. Astfel, putem avea armistiţii sau simulări de armistiţii şi negocieri care, în final, nu vor sta în picioare sau sunt făcute de ochii lumii, apoi situaţia explodează mai puternic decât prima dată. Marte în Balanţă aduce o energie de tip pasiv-agresiv, foarte greu de gestionat atât la nivel individual, cât şi la nivel colectiv.

„Un exemplu ar fi ceea ce se întâmplă în Ucraina. De asemenea, observăm că, de-o vreme încoace, reacţia cetăţeanului la ceea ce nu-i place la nivel politic este imediată şi vehementă. Dacă în România nu ne putem lăuda neapărat cu acest lucru, l-am putut sesiza pe la vecini: Grecia, Bulgaria, Turcia, Ucraina. Marte intră în mişcare aparent retrogradă din martie până în mai, iar comparaţia făcută de unii astrologi este aceea cu un vulcan căruia i se pune capac. Astfel, toată tensiunea acumulată în spatele cortinei, în plan social, în sufletul fiecăruia, până la urmă, izbucneşte din nimic, din motive colaterale, iar acestea sunt greu de prevăzut. E ca atunci când avem o zi grea la birou, când ne certăm cu şeful sau acesta pune presiune pe noi, iar în drum spre casă ne claxonează cineva în trafic şi izbucnim. Nu este o periodă bună pentru iniţiative legislative, pentru vot în general, se anunţă demisii cauzate de dezvăluiri ce pot ţine de vicii sau de indiscreţii ale persoanelor în cauză”, a arătat Ada Cocoş.

Potrivit previziunilor astrale, suntem pe o creştere a tensiunii şi a conflictului, iar Ucraina este doar un exemplu.

razboi ucraina1

„Unul din punctele cele mai fierbinţi va fi luna aprilie, mai ales a doua jumătate, care se anunţă explozivă. Marte în mers aparent retrograd nu este propice iniţierii de acţiuni sau de proiecte noi, nici de relaţii, nici de procese, ci este indicat să revizuim ceea ce am făcut pănă acum, să aducem un suflu nou într-o situaţie mai veche. Cu toate acestea, luna aprilie aduce reacţii vehemente în faţa injustiţiei pentru că ies la lumină ilegalităţi care nu pot fi tolerate de către cei mulţi.

Suntem în faţa unei perioade în care e bine să ne adunăm puterile. La fel vor face şi puterile sau societăţile implicate în conflict deschis. Simbolic, se pregăteşte armata, se face aprovizionarea cu muniţie, cu provizii, etc. Cei care acţionează impulsiv, înainte de vreme, pierd pe mâna lor. După 20 mai, când Marte îşi reia mersul direct, ceea ce a stat sub capac se eliberează, iar efectele nu pot fi dintre cele mai liniştite. Cuvintele cheie ale acestui an sunt: libertate, expansiune, agresiune, transformare, inovaţie, revoluţie, reconciliere dar prin conflict, prin revoluţie”, sună prognoza deloc optimistă a astrologului sucevean, care mai crede şi faptul că nu am scăpat încă de criză.

„Mulţi s-au grăbit să anunţe că s-a trecut de punctul culminant al crizei, dar acesta va fi atins în decursul acestui an, iar impactul va fi cumva neaşteptat şi mult mai puternic decât tot ceea ce am trăit până acum. Se poate să fim martorii unui proces în care intermediarii să fie înlăturaţi din tranzacţii, se poate să fim martorii luptei crâncene de a ieşi din sistemele financiare centralizate şi de a pune bazele a ceva nou. Alte două luni foarte fierbinţi ale lui 2014 sunt iulie şi noiembrie, care pot aduce căderea definitivă a sistemelor sociale şi financiare care, clar, sunt complet nefuncţionale. Luna iulie vine cu o doză foarte mare de pericol prin jocuri de culise, uneltiri, intoxicare a opiniei publice, comploturi, secretomanie vizavi de cursul valutar, tranzacţi financiare de orice fel, companii de asigurări, industria sanitară, industria petrolieră”, a menţionat Ada Cocoş (foto jos).

ada cocos

Ea a vorbit şi despre rolul nefast al băncilor asupra cetăţeanului de rând, iar zecile de mii de suceveni cu datorii prin bănci pot depune mărturie în acest sens.

„Am observat cu toţii că în ultimii ani, rolul băncilor centrale a devenit din ce în ce mai important în a menţine echilibrul financiar, doar că, spre finele acestui an vom începe să întrezărim faţa întunecată a strategiilor acestora.

Pericolul configuraţiei astrologice sub influenţa căreia de aflăm de anul trecut, aduce pericolul extremismului, naţionalismului, spiritului de clan.

Pentru că a nu ne mai lăsa soarta în mâna marilor puteri, a grupurilor de interese, a celor care conduc lumea din umbră şi ne-au transformat în sclavi moderni, presupune mult mai mult decât a răsturna sisteme. Ce punem în loc? Cu cine? Suntem pregătiţi de un reset, de un restart la nivel de mentalitate?”, sunt întrebările la care, deocamdată, nu avem nici un răspuns.