Shares

Schimbarea şefilor este bucuria nebunilor. De fiecare dată, cei mici cred că dacă vine altcineva la conducere mierea şi laptele vor curge valuri.

Exact la fel s-a întâmplat şi anul trecut, când valul nemulţumiţilor a măturat ca pe nimic ceea ce se numea PDL. Fostul partid de guvernământ a ajuns la un nivel ridicol, undeva la vreo 13%, potrivit ultimelor sondaje, dar ar trebui să fie fericit că nu a avut soarta PNŢCD.

Suceava s-a înscris pe aceeaşi linie, iar consecinţa a fost una logică, conducerea judeţului a fost preluată de social-democraţi.

Cătălin Nechifor i-a luat locul lui Gheorghe Flutur la şefia Consiliului Judeţean Suceava, iar oamenii care l-au sprijinit în campanie, dar mai ales cei care au avut de suferit în timpul guvernării PDL se aşteptau să le fie apreciate eforturile la justa valoare.

Pentru mulţi dintre ei, dezamăgirea este cruntă. Mulţi primari, consilieri, directori dansează ca într-un vis absurd, cu uşi închise şi cu şefi pe care nu-i găsesc sau care nu le răspund la telefoane.

Marea dezamăgire vine din partea lui Cătălin Nechifor, de la care social-democraţii suceveni aşteptau multe, chiar foarte multe. După o lungă perioadă de secetă, în care membrii PSD au fost puşi la colţ, uneori chiar umiliţi, schimbările din 2012 au fost văzute ca un bun prilej pentru a repara aceste abuzuri.

S-a întâmplat doar parţial, însă pentru cei mai mulţi social-democraţi situaţia a rămas neschimbată. Senzaţia oamenilor este aceea că oamenii care conduc destinele PSD Suceava, i-am numit aici pe Cătălin Nechifor şi Ovidiu Donţu, au „dat la pace”, cum se spune în limbaj mai puţin academic, cu oamenii PDL-ului.

Cum altfel ar putea fi percepută menţinerea pe funcţii a unor directori care au făcut carieră în perioada 2008-2012, unii chiar şi înainte de acest interval, dar care au avut sprijinul lui Gheorghe Flutur şi al democrat-liberalilor?

Cum ar putea fi mulţumiţi primarii ale căror drumuri sunt ciuruite de găuri şi care nu primesc nici un ban pentru reparaţii?

Cum pot digera membrii PSD faptul că sunt duşi cu vorba şi îl găsesc tot mai greu pe Cătălin Nechifor?

Sunt doar trei întrebări, dar numărul acestora poate fi mult mai mare. Şi nu vin din partea mea, ci din partea dezamăgiţilor din partid. Iar dacă preşedintele PSD Suceava nu va avea răspunsuri pentru ei, şi asta nu peste trei ani, se va trezi cu o mare problemă în interior.

Cătălin Nechifor nu trebuie să uite că duşmanii din partid există, iar rândurile lor se strâng tot mai mult pe fondul nemulţumirilor, iar fiecare lider are propriul moment al deconturilor.