Shares

Familia primarului din Rădăuţi s-a abonat la afaceri cu bani publici şi nu de la orice fel de instituţie, ci de la una aflată în subordinea administraţiei locale condusă de Aurel Olărean.

În cursul anului trecut, Spitalul Municipal Rădăuţi, aflat în subordinea Primăriei Rădăuţi, a încheiat un contract prin care o sumă frumuşică de bani a ajuns în conturile firmei SC Andras Prod SRL Rădăuţi, la care administrator şi asociat unic este Lăcrămioara Olărean, nimeni alta decât soţia primarului.

3a

Este vorba de un contract pentru livrarea de carne de porc şi vită tocată şi un altul pentru cârnaţi trandafir porţionaţi la 120 de grame. Primul contract viza livrarea a 4.400 de kg de carne, suma pe care firma Andras Prod a încasat-o din bani publici fiind de 73.656 de lei, iar al doilea contract a fost încheiat pentru 2.080 de kg de cârnaţi, în valoare de 32.497,92 de lei.

2

În total, este vorba de peste 100.000 de lei, iar cum cele două produse aveau acelaşi cod, în mod normal trebuia organizată licitaţie. Contractele au fost oferite prin atribuire directă şi asta pentru că s-a făcut o delimitare între produse.

Interesant este că în declaraţia de interese care se găseşte pe site-ul Primăriei Rădăuţi, firma Andras Prod SRL nu este menţionată de edilul Aurel Olărean. Ori, pentru acest lucru, împotriva primarului din Rădăuţi a fost depusă o sesizare la Prefectura Suceava, iar prefectul Florin Sinescu are obligaţia de a anunţa Agenţia Naţională de Integritate pentru fals în declaraţii.

1

Trebuie spus că potrivit legislaţiei care a intrat în vigoare în vara anului 2010, contractul de management al Spitalului din Rădăuţi este semnat chiar de primarul Aurel Olărean. Cu alte cuvinte, edilul a numit un director, iar acesta i-a oferit soţiei şefului administraţiei locale un contract generos pe o firmă pe care Olărean a uitat s-o mai treacă în declaraţia de interese.

Mai trebuie spus că firma Andras Prod SRL nu este menţionată nici în delaraţia de avere, acolo unde sunt trecute sumele pe care Aurel Olărean şi membrii familiei sale, inclusiv soţia Lăcrămioara Olărean le-au obţinut. În dreptul soţiei apar doarvenituri obţinute de la Bucovina Tex, nu şi de la alte firme, respectiv SC Apollo SRL sau SC Andras Prod SRL. Declaraţia de avere şi de interese este din cursul anului 2012, cea din 2013 nefiind disponibilă pe site-ul Primăriei Rădăuţi.