Brigada Diverse

Haosul din Ucraina, o ameninţare periculoasă pentru Suceava

În această seară am auzit o teorie interesantă din partea unei persoane care are rădăcini serioase în realitatea de zi cu zi.

Iar dacă stau bine şi mă gândesc la incapacitatea statului român de a preveni şi stopa anumite evenimente, tind să-i dau dreptate.

Teoria, care vă asigur că nu este una a conspiraţiei, se referă la primejdiile care ne privesc pe noi românii, şi în special pe locuitorii din judeţul Suceava vizavi de nebunia declanşată în Ucraina în urmă cu mai multe săptămâni şi care este departe de a se fi terminat.

Dacă vă mai aduceţi aminte, în timpul revoltelor sângeroase de la Kiev în alte zone ale Ucrainei, Lviv fiind printre acestea, au fost atacate diferite depozite de armament şi muniţie. Ei bine, acest adevărat arsenal compus din mii de arme şi zeci de mii de gloanţe cu putere letală a ajuns în mâinile unor persoane care nu se află în subordinea unor instituţii ale statului vecin.

Toate aceste aspecte nu pot fi decât extrem de îngrijorătoare pentru noi românii. De ce spun asta? Simplu, pentru că în Ucraina de astăzi se înregistrează mari probleme financiare. Din câte ştiu eu, salariile funcţionarilor statului, şi în Ucraina vorbim de milioane de oameni care sunt lefegii ai bugetului public, sunt într-o oarecare amorţeală.

Iar salariile vecinilor noştri nu sunt foarte mari şi resursele adunate în timp nu-i vor ajuta să supravieţuiască pentru o perioadă îndelungată.

trecerea frontierei de stat este interzisa, dar traficantii de tigari ignora cu buna stiinta acest amanunt

În condiţiile în care vistieria statului ucrainean va rămâne şi pe mai departe goală, aşa cum este în acest moment, iar ajutoarele mult trâmbiţate de occidentali vor întârzia sau vor fi insignifiante, oamenii de rând se vor confrunta cu mari probleme sociale.

Toate aceste nemulţumiri de ordin financiar se vor repercuta în direcţii dintre cele mai ciudate şi mai puţin controlabile, iar, din păcate, unele dintre ele ne vor afecta în mod direct.

Pentru a câştiga un ban în plus, necesar pentru traiul de zi cu zi, nu este exclus ca o parte din armele furate din depozitele ucrainene să ajungă clandestin şi pe teritoriul României, iar judeţul Suceava este principala interfaţă a unei asemenea operaţiuni.

Iar cei care se pricep la acest domeniu ştiu foarte bine că traficul de ţigări, care este înfloritor în judeţul nostru, nu reprezintă altceva decât o testare pentru alte pieţe negre mult mai periculoase, cum ar fi cele de armament şi droguri.

Şi să ne ferească Dumnezeu dacă măcar o mică parte din armele ucrainenilor vor ajunge în zona noastră. Cazul dublului asasinat de la Siret de acum câţiva ani, când o femeie şi fiica ei de 6 ani au fost împuşcate cu sânge rece, va fi ceva minor faţă de ceea ce ne poate aştepta.

Articole asemănătoare

2 Comentarii

Back to top button