Shares

Alianţa USL este deja o amintire, iar scaunele directorilor care au fost susţinuţi de liberali încep să rămână fără picioare.

Risc să dau şi câteva pronosticuri, în ceea ce priveşte primii şefi numiţi de PNL Suceava care îşi vor pierde funcţiile.

Primul pe listă este subprefectul Constantin Harasim. Acesta nu este văzut cu ochi buni de prefectul Florin Sinescu pentru simplul fapt că nu se implică mai deloc în bunul mers al instituţiei.

Munca de teren a lui Harasim este aproape inexistentă, ieşirile publice pe diferite chestiuni, şi Suceava are o grămadă de probleme, sunt sublime dar lipsesc cu desăvârşire. Cu alte cuvinte, actualul subprefect este un om slab, iar întreaga responsabilitate pentru ceea ce se petrece în judeţ revine pe umerii lui Florin Sinescu.

De aceea, cel mai probabil în şedinţa de Guvern de mâine, subprefectul Constantin Harasim (foto jos)  va fi istorie. Dacă ar fi avut un dram de demnitate ar fi plecat de unul singur, fără a mai aştepta decizia de înlocuire. Sau poate încă nu a înţeles că este doar o mobilă la Prefectură, una care poate fi schimbată în orice sezon.

Constantin Harasim

Al doilea şef venit pe filiera liberală care va zbura din funcţie este Ioan Moraru. Ajuns miraculos, a se citi cu sprijin de la şeful PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, în funcţia de director general al Companiei Naţionale a Uraniului, „Ţuţu” Moraru este viza şi el de înlocuire. Şi potrivit datelor pe care le am, schimbarea este iminentă.

De altfel, şi numirea sa în fruntea CNU a fost una cu multe semne de întrebare, de vreme ce Min Bucovina Vatra Dornei a ajuns în groapă tot cu sprijinul nemijlocit al lui Moraru, fără a mai vorbi de Primăria Vatra Dornei. Administraţia publică dorneană a ajuns aproape de colaps pe vremea când primar era Moraru (foto jos), şi doar norocul a făcut să nu se înregistreze convulsii sociale cauzate de proasta gestionare a banilor oraşului, gen lipsa rumeguşului pe timp de iarnă.

ioan moraru

Pentru toate considerentele dezvoltate mai sus, opinez că Harasim şi Moraru vor fi primii liberali suceveni pentru care puterea se va scrie la timpul trecut.