Brigada Diverse

Inutilele examene

Zilele acestea asistăm la un soi de tăiat frunză la câini, o şaradă pusă la cale la nivel naţional şi la care participă şi câteva mii de elevi, precum şi sute de profesori din judeţul Suceava.

Este vorba de proba de competenţă lingvistică de la bacalaureat care s-a încheiata astăzi, dar şi alte asemenea drăcovenii total inutile.

De ce spun asta? Pentru că acest examen oral la limba română nu are absolut nici o influenţă asupra mediei de admitere de la bacalaureat.

Prezenţa este o condiţie obligatorie pentru ca un elev să poată intra în bacalaureat. Cu alte cuvinte, te prezinţi la sală, îl saluţi pe profesor, chiar dacă tu eşti tămâie şi nu ştii nimic, pleci acasă şi eşti declarat admis pentru examenul propriu zis.

elevi bac

Zău că nu înţeleg această idioţenie, dar poate că mintea mea funcţionează pe alte coordonate, est-europene. Or fi venit occidentalii la care ne uităm cu jind să ne vândă reţeta succesului şi eu nu ştiu.

Rămân la părerea că ceea ce se petrece acum în sistemul de învăţământ din România este o mare păcăleală, iar probele de competenţă sau cum s-or mai numi sunt elocvente în acest sens.

O armată de elevi şi profesori pusă pe drumuri doar de dragul unui imbecil care face teste, teste care, din nefericire, nu se opresc aici, iar pentru anii următori mă aştept la ceea ce este mai rău.

Iar mesajul care poate fi citit pe peretele unui liceu de prestigiu din Suceava, „Paşi iresponsabili, eşecuri viitoare!”, este absolut sugestiv pentru direcţia în care se îndreaptă nu doar învăţământul din România, ci şi întreaga societate.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. Atat timp cat avem in guvern,numai golani,escroci si derbedei asa se intampla cu noi.Singura solutie este iesirea in strada si jos cu ei sa se duca unde a intarca dracu copii ca numai rau ne fac,nenorocitii dracului.

Back to top button