Shares

Câteva sute de suceveni sunt aşteptaţi săptămâna viitoare în restaurantul Giovani pentru un concert cu Mihai Mărgineanu. Va fi, cu siguranţă, o atmosferă foarte bună, mai ales că muzica lui Mărgineanu merge la suflet.

Preţul pentru vizionarea spectacolului programat pentru vineri 29 ianuarie, de la orele 22.00, este de 20 de lei, la care se adaugă consumaţia de minim 50 de lei. Intrarea se face pe bază de rezervare.

Pentru cei care nu-l cunosc prea bine, trebuie spus că Mihai Mărgineanu este cel care cântă melodiile „Mă iubeşte femeile”, „Gore din Chitila” sau mai nou „Melci, scoici, raci”.

Profilul unuia dintre cei mai apreciaţi oameni din showbiz-ul actual poate fi găsit pe internet. Iată ce spune Wikipedia despre el:

„Mihai Mărgineanu, în vârstă de 41 de ani, este un cântăreţ şi compozitor român de muzică folk. Muzica sa este inspirată din folclorul urban, unele melodii fiind preluări ale unor cântece vechi de pahar, iar altele fiind creaţii proprii în acelaşi gen. Versurile sale sunt adeseori explicite, conţinând cuvinte necenzurate.

S-a lansat în muzică destul de târziu, la vârsta de 36 de ani. Primele melodii ale sale au fost înregistrate în 2005, fiind iniţial destinate unui grup limitat de prieteni. Ulterior, cântecele s-au răspândit pe internet, iar autorul a câştigat popularitate şi datorită invitaţiei în emisiunea Cronica Cârcotaşilor.

Cea mai cunoscută melodie a lui Mărgineanu, „Mă iubeşte femeile” este o preluare după un cântec al actorului interbelic Iancu Brezeanu, din care Mărgineanu a păstrat doar melodia şi a rescris o parte din versuri într-un stil propriu”.