Shares

Dumitru Mihalescul, omul de afaceri din Rădăuţi aflat în topul celor mai bogaţi români, a revenit la sentimente mai bune faţă de PD-L şi Aurel Olărean.

Nu bag mâna în foc că Mihalescul s-a convins singur că e mai bine să rămână în barca PD-L sau i s-a insinuat că este opţiunea corectă.

Săptămâna trecută, miercuri dacă nu mă înşel, tripleta Gheorghe Flutur – Aurel Olărean – Dumitru Mihalescul s-a afişat public într-un restaurant din Rădăuţi. Alături de cei trei mai erau şi câţiva amici ai actualului primar, iar după ce au discutat la o cafea, Flutur şi Mihalescul au părăsit restaurantul.

Nu ştiu cât va dura această alianţă, dar este clar că după plecarea lui Petru Carcalete din partid, liderul PD-L Suceava îşi ia toate măsurile pentru a-l lăsa pe acesta cu sprijin cât mai mic în perspectiva alegerilor din iunie.

Şi după câte se vede, planul lui Flutur funcţionează de minune. Cunoscut ca un opozant feroce al primarului din Rădăuţi, Dumitru Mihalescul a fost consilier local din partea PD-L până în urmă cu aproximativ un an şi jumătate. Până să-şi dea demisia, Mihalescul a făcut politică anti-PD-L şi anti-Olărean, iar despre proiectele sale comune cu colegi din PSD şi PNL am mai scris.

La un moment dat, fronda anti-Olărean îi avea în frunte pe Carcalete şi Mihalescul. Dacă primul a continuat pe aceeaşi linie, bogătaşul din Rădăuţi s-a înmuiat, iar acum îi cântă din nou în strună edilului Aurel Olărean. Care o fi fost preţul acestei schimbări de macaz? Cred că nu peste foarte mult timp vom afla şi asta.