Shares

Lupta pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Suceava a intrat pe ultima sută de metri. Se dă la picioare, se folosesc metode murdare, directe sau mai puţin directe, iar fiecare candidat vrea să-şi apropie alegătorii aşa cum ştie mai bine.

După ani şi ani petrecuţi în fruntea acestui partid, Gavril Mîrza vrea să plece lăsând în urmă o conducere marionetă, oameni care să apară prin ziare dar pe care să-i manevreze aşa cum doreşte el.

Pentru social-democraţii suceveni nu este nici un secret că Mîrza îl susţine pe Eugen Bejinariu pentru cea mai înaltă funcţie la nivel judeţean. Iar Mîrza face tot ce ţine de el pentru a-şi promova omul. A sunat şi le-a cerut mai multor oameni să-l voteze pe Bejinariu, motivând că „este omul nostru”.

Nu ştiu ce o fi înţeles Gavril Mîrza prin această expresie, pentru că reversul ar fi acela că ceilalţi contracandidaţi sunt duşmani, ceea ce nu mi s-a părut până acum.

Înscrierea lui Ovidiu Donţu, pe ultima sută de metri, pentru această funcţie ar fi tot o manevră marca Mîrza.

Mai exact, Donţu ar fi un fel de iepure, trimis în cursă să rupă voturi care trebuiau să ajungă la Cătălin Nechifor.

Ca o paranteză, candidatura lui Ovidiu Donţu a fost anunţată astăzi, dar eu am preconizat că fostul lider al TSD Suceava va intra în cursă chiar a doua zi după ce Victor Ponta era certificat ca preşedinte al PSD. Era prea evidentă apropierea celor doi, ţinând cont şi de trecutul lor comun la tineretul social-democrat, pentru ca Ovidiu Donţu să nu-şi încerce şansa de a deveni preşedinte la Suceava în conjunctura unui şef la Bucureşti cu care se află în relaţii foarte apropiate.

Până sâmbătă, când sunt programate alegerile la PSD Suceava se mai pot întâmpla multe. Jocuri de culise care vor decide în final câştigătorul. Iar dacă Nechifor nu a avut curajul săptămâna trecută să spună cine e în spatele sms-ului „otrăvit”, care-l anunţa plecat la independenţi, toţi psd-iştii ştiu, sau mai bine zis bănuiesc în proporţie de 95%, că este vorba de acelaşi Gavril Mîrza.

Dacă tot îi place puterea atât de mult, de ce oare nu candidează Mîrza pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al PSD Suceava? Ar fi mai cinstit pentru el şi pentru toată lumea. Să ştie toată lumea că vremea CUASC-ului încă nu a trecut.