Brigada Diverse

Nesimţirea, vecină cu parcarea

Prin târgul nostru bunul simţ dispare cu paşi grăbiţi. Uneori se urcă şi în maşină, pentru a fi mai iute. O simţim cu toţii, zi de zi, şi suntem neputincioşi în faţa celor care au uitat de cei 7 ani de acasă.

Că prin Suceava găseşti cu greu un loc de parcare nu mai este nici un secret. Maşinile s-au înmulţit exponenţial, mai nou au apărut şi lucrările de înlocuire a conductelor de apă şi termoficare, care au mai furat din spaţiul şi aşa insuficient. Asta nu-i împiedică pe şoferi să se plimbe mai multe minute pentru a găsi un alt spaţiu de parcare, altul decât cel din faţa magazinului, băncii sau buticului unde au de rezolvat vreo problemă. Aşa se practică în lumea civilizată, unde nu-ţi laşi maşina unde s-o nimeri.

Pe trecerile de pietoni a devenit deja o obişnuinţă să văd parcate maşini, iar săracii pietoni fac slalom printre BMW-uri, Passat-uri şi Mercedes-uri. La fel sunt de obişnuit şi cu maşinile trase pe spaţiile verzi sau în aşa fel încât să ocupe două locuri de parcare în locul unuia singur, sau maşini parcate pe locul destinat persoanelor cu handicap.

Vineri am văzut ceva mai nou. Unul cu un BMW (foto) a parcat maşina pe trotuarul de vizavi de Complexul Muzeal Bucovina la câţiva centimetri de clădire.

parcare nesimtita

Pietonii mai sprinteni au reuşit să încalece cumva botul bolidului şi să-şi continue drumul, nu înainte de a-i trânti o înjurătură şoferului impertinent şi o urare de genul „Data viitoare s-o urci pe clădire”.

Am stat câteva minute şi m-am uitat sperând ca şoferul a plecat doar pentru scurt timp. Ţi-ai găsit, probabil era pe la vreo terasă cu o pipiţă pe care trebuia musai s-o impresioneze. Între timp, pe acolo a trecut un cuplu de bătrâni, care a ocolit BMW-ul strecurându-se printre maşinile care circulau pe stradă. A mai apărut şi o femeie cu un cărucior cu rotile. Nu a fost chip să treacă nici prin spaţiul de câţiva centimetri dintre BMW şi zidul clădirii şi nici printre maşini, aşa că a făcut cale întoarsă pentru a găsi un loc de trecere.

Şi de ce asta? Pentru că un nesimţit a ocupat trotuarul, când foarte bine putea să-şi lase maşina parcată puţin mai în stradă ori să găsească un alt spaţiu, iar BMW-ul său să nu incomodeze pietonii.

Pentru acest gen de indivizi există doar o singură cale de a-i aduce pe drumul cel bun. O firmă de ridicat maşinile parcate aiurea. Sunt convins că dacă plăteşti câteva milioane de lei vechi şi mai pierzi şi timp pentru a-ţi recupera BMW-ul lăsat aiurea, a doua oară te gândeşti mai bine dacă parchezi sau nu regulamentar.

Articole asemănătoare

3 Comentarii

  1. as vrea sa faci o poza si cu vanzatorii de flori care ocupa trotuarele (calea obcinilor;zona bucovina;curcubeu;si probabil alte zone).cat despre firma de ridicat masini ,mai bine nu ca oricum nu ar ridica BMW-ul ci dacia de alaturi.

Back to top button