Shares

Setea de putere a lui Alexandru Băişanu a fost subiect de miştocăreală astăzi la PD-L. Băişanu a muşcat momeala şi s-a autopropus la una din funcţiile de subprefect după un simplu telefon.

Invitat la jurnalul de ştiri de la ora 17.00 al televiziunii pe care o patronează, Plus TV, liderul PNL Suceava Alexandru Băişanu a dovedit că poate fi de un ridicol sublim.

Cu emfază, acesta a anunţat că a fost contactat astăzi de un lider important al PD-L Suceava care i-a propus să ocupe o funcţie importantă în structurile judeţene după plecarea de la guvernare a PSD. Mai precis, una din cele pe care le-a mai ocupat în trecut. Şi cum cea de prefect este ocupată, în discuţie nu rămâneau decât cele două funcţii de subprefect.

Băişanu a părut convins de ceea ce spunea. Nu a înţeles un singur lucru, şi anume că a fost victima unei farse. În timpul acestei zile, primarul Ion Lungu l-a sunat şi i-a spus că îi propune unul din cele două posturi de subprefect. În naivitatea sa, Alexandru Băişanu a crezut că va pune mâna pe un ciolan important şi s-a repezit să anunţe public importanţa care i-o acordă liderii locali ai PD-L, partidul rămas la guvernare.

Alexandru Baisanu 2 (1)

Băişanu a plusat pentru un ridicol suprem, şi a anunţat că şi unul dintre vicepreşedinţii PNL Suceava, Angela Zarojanu, este dispus să accepte o funcţie de subprefect, undeva în ţară.

Cum dracu şi-o fi închipuit Băişanu că cineva din PD-L s-a gândit să-l pună subprefect într-o asemenea conjunctură nu-mi pot închipui. Singura explicaţie este aceea că liderul PNL Suceava se crede un guru al politicii locale şi toată lumea este la picioarele sale pentru a-i proslăvi meritele. De fapt, prin ceea ce a făcut astăzi, Băişanu a dovedit că este prea mic pentru un război important.

Să muşti ca fraierul o momeală ieftină, în ciuda evidenţelor desprinse măcar din declaraţiile pe care politicienii le-au oferit la nivel naţional pe toate posturile de televiziune, mi se pare o dovadă de amatorism.  Şi când te gândeşti că Alexandru Băişanu visează să-i aducă lui Crin Antonescu nu ştiu câte procente electorale la alegerile prezidenţiale. Of, mare-i grădina ta, Doamne!