Brigada Diverse

Se lucrează. La imaginea unui primar.

După ce a prins miraculos un al doilea mandat, primarul din Câmpulung Moldovenesc se gândeşte şi la al treilea. Deduc asta din modul în care începe să-şi facă imagine şi cum acţionează în ultima vreme.

Iarna care tocmai s-a încheiat a lăsat Câmpulungul fără echipă de fotbal. Deşi pe parcursul turului ediţiei de campionat 2008/2009 echipa jucase acceptabil, chiar dacă nu avea nici un chior, când a fost vorba de reunirea lotului pentru a pregăti returul fotbaliştii au primit vestea că nu mai sunt bani. Aşa că, locul a fost cedat celor de la Şcoala de Fotbal Rădăuţi, care au activat în Seria I a Ligii a III-a tot sub titulatura Rarăul Câmpulung Moldovenesc. A fost o strategie cât se poate de proastă, iar înfrângerile la scoruri astronomice încasate de rădăuţeni, 19-0 este doar unul din exemple, s-au contabilizat în palmaresul celor de la Câmpulung Moldovenesc.

Mai nou, primarul democrat liberal, fost liberal, fost la un partid de buzunar uitat de toată lumea, Gabriel Şerban s-a gândit să reînfiinţeze echipa de fotbal pe care tot el o abandonase acum vreo opt luni. Cu manevre ştiute doar de primarul din Câmpulung şi şeful Asociaţiei Judeţene de Fotbal Suceava Aurel Daicu, echipa a fost înscrisă în campionatul Ligii a V-a. Strategia este simplă. În 2010 formaţia va promova în Liga a IV-a, iar în 2011 sau 2012 va fi atacată din nou revenirea în al treilea eşalon fotbalistic al României. Prin aceasta, primarul Gabriel Şerban (foto) speră să câştige ceva capital electoral, cel puţin în rândul microbiştilor.

gabriel serban cimpulung moldovenesc

Un al doilea episod care l-a avut protagonist indirect pe primarul din Câmpulung Moldovenesc s-a petrecut astăzi. Din diferite surse, acesta a aflat că „Târgul Lăptarilor” nu va mai avea loc în acest an. Gabriel Şerban a intrat în panică, iar primul său gând a fost acela că l-au „lucrat” adversarii politici, mai ales că Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava este condusă de Ştefan Indianu, un om al PSD-ului.

Intrată deja în tradiţie, manifestarea a fost asimilată bine de câmpulungeni, un loc unde mai pot evada din cenuşiul oraşului. Anularea unui astfel de eveniment ar fi fost o lovitură de imagine puternică pentru Gabriel Şerban, acelaşi primar care în 5 ani nu a reuşit încă să le aducă localnicilor căldură în case.

Acesta este motivul pentru care primarul din Câmpulung Moldovenesc şi-a folosit toate cunoştinţele şi pârghiile pentru a împiedica un nou eşec. La cât de des gafează s-ar putea să nu-l mai ajute nici un „Târg” sau echipă de fotbal.

Articole asemănătoare

Back to top button