Shares

Suma reală de transfer a fotbaliştilor Roheţki şi Onciu la Ceahlăul Piatra Neamţ se cifrează la 300.000 de euro, şi nu la 50.000 de euro, aşa cum s-a anunţat. Unde este diferenţa de 250.000 de euro?

O întrebare firească la care cei implicaţi în fenomenul numit Cetatea Suceava ar putea răspunde. Dar cum cei 250.000 de euro sunt bani negri, nimeni nu are interesul de a confirma suma reală de transfer. Cine putea pune mâna pe aceşti bani? Oamenii din conducerea clubului cu siguranţă nu, pentru că ei sunt, nu-i aşa?, simple marionete. O variantă mai plauzibilă ar fi aceea că banii sunt destinaţi campaniei electorale unui anumit partid. Vă las să ghiciţi care.

Iar la cum merg lucrurile în România sunt convins că adevărul nu este prea departe.

Nu este exclus ca Roheţki şi Onciu (foto) să fi reprezentat cloşca cu puii de aur, iar asta ar explica şi graba cu care au fost readuşi de la Sportul Studenţesc şi vânduţi la fel de rapid la Piatra Neamţ.

rohetki si onciu

Cu Şiman era mai greu de negociat în condiţiile dorite de partea suceveană, arhicunoscută fiind zgârcenia finanţatorului echipei bucureştene.

Dacă vă mai amintiţi, în urmă cu vreo 2 ani, de la Cetatea au plecat cei mai promiţători jucători, Luca şi Andronic. Au ajuns în curtea lui Porumboiu, iar între timp, din titulari incontestabili, au ajuns rezerve de lux, cu viitorul atrofiat.

Suma oficială de transfer a fost tot de două miliarde de lei vechi. Ce-i drept, Porumboiu a mai contribuit la finanţarea echipei şi se poate invoca o reciprocitate pentru a-l mulţumi astfel pe fostul arbitru internaţional.

Dar acum? Să dai drumul celor mai buni jucători pentru suma de 50.000 de euro, fără nici o clauză în eventualitatea unui transfer de către cei de la Ceahlăul, este prea cusută cu aţă albă.