Impresii din vacanţă

Drumul dintre stânci: Cheile Bicazului

Cheile Bicazului sunt sculptura pe care omul nu a reuşit şi nici nu va reuşi vreodată s-o creeze.

Pentru a vedea opera celui mai mare meşter, Natura, merită să vă rupeţi câteva ore din viaţă. Peisajul este năvalnic, aşa cum curge şi apa plecată din Lacu Roşu, iar stâncile care se înalţă şi la câteva sute de metri de nivelul şoselei îţi dau senzaţia că ai intrat într-un labirint.

Drumul pe şosea prin Cheile Bicazului nu este foarte lung, şi trebuie parcurs la pas pentru a vă putea bucura pe deplin de ceea ce ni s-a oferit în dar.

Trebuie să aveţi grijă la maşinile care pe timp de vară circulă destul de des, iar unii inconştienţi chiar şi cu oareşce viteză.

Fiecare stâncă, fiecare cădere de apă reprezintă tot atâtea motive pentru o fotografie de colecţie şi de care vă veţi bucura mai târziu.

Nu lipsesc de pe traseu chioşcurile cu tot soiul de produse, multe dintre ele kitchuri ordinare vândute cu preţuri exorbitante. Şi nu sunt puţin astfel de chioşcuri, aşa că dacă vreţi să vă faceţi cumpărături nu uitaţi de cumpătare.

Dacă nu ar fi ceilalţi turişti dornici şi ei să vadă acest peisaj unic, în Cheile Bicazului te-ai simţi stăpânul lumii.

O excursie în Cheile Bicazului poate fi completată cu un popas pe barajul de la Bicaz, unde mâna omului a unit doi munţi pentru a crea o acumulare în pântecul căreia se găsesc câteva milioane de mc de apă potabilă. 

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button