Shares

Vizita premierului Emil Boc la Suceava nu a trecut neobservată. Chiar dacă autorităţile sucevene i-au fentat pe profesori şi nu le-au acordat autorizaţie pentru organizarea unui miting de protest, au fost oameni care au ţinut să vorbească direct cu Emil Boc.

Aşa se face că în timp ce premierul discuta cu autorităţile locale în incinta Palatului Administrativ, în faţa clădirii se adunau oamenii.

Unii au venit ca la spectacol, întreţinut şi de Burlacu (foto 1), omul care poate fi văzut cât e ziua de lungă prin parcuri, gări şi alte locuri publice.

Alţii au ales locul pentru a-l putea înjura pe primul-ministru. A fost şi cazul unui bărbat (foto 2, bărbatul cu ochelari) care nu a mai apucat să-şi pună în practică intenţiile, deoarece a fost săltat de poliţie înainte de ieşirea lui Emil Boc din Palatul Administrativ.

Cei care au rămas până la final nu au scăpat prilejul să fugă dintre agenţii SPP, poliţişti şi jandarmi direct către premier pentru a se jeli.

Câţiva suceveni i-au dat câteva scrisori (foto 3) cu nemulţumirile care-i macină, iar premierul le-a promis că toate vor fi analizate de consilierii săi.

Aflat lângă primul ministru, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur nu a scăpat de reproşurile oamenilor, care l-au acuzat că nu respectă legile, în special în cele din domeniul funciar.

Boc s-a dus printre oameni şi preţ de vreo 5 minute s-a chinuit să-i convingă că pensiile nesimţite sunt motivul pentru care ceilalţi pensionari au venituri mici.

Până la ieşirea lui Emil Boc din Palatul Administrativ pe strada din faţa clădirii au putut circula doar persoanele autorizate. Aşa se face că poliţiştii comunitari le-au îndrumat pe câteva femei pe trotuarul de vizavi (foto 4), pentru a se asigura că din sacoşele cu ceapă şi ulei nu apare vreo bombă care să pună în pericol vieţile oficialilor veniţi de la Bucureşti.

Şi pentru că de la Palatul Administrativ s-a plecat la şoseaua de centură, din portbagajul unei maşini de lux au fost scoase cizmele de cauciuc (foto 5) nou-nouţe.

Rămâne de văzut cât de eficient vor fi murdărite cu noroi cizmele, mai ales că lucrările la şoseaua de centură bat pasul pe loc de luni bune.