Shares

Tehnologia a ajuns la cote dintre cele mai înalte, iar supravegherea unei persoane sau a unui obiectiv nu mai reprezintă nici un fel de problemă.

De la camere minuscule care se pot plasa în orice loc fără a fi vizibile, până la sateliţii care redau orice fir de păr din cap, procesul de urmărire poate fi extrem de complex şi eficient în acelaşi timp.

Totuşi, fără oameni se poate face ceva? Cu siguranţă nu. Aşa şi-au spus şi locuitorii din Butuceni, un sat situat lângă promontoriul de la Orhei, din Republica Moldova.

supraveghere vecini

Iar pentru că omul e mai presus de orice aparat, în diferite locuri din sat au fost amplasate anunţuri cu următorul mesaj: „Atenţie. Sector supravegheat de vecini”.

Dacă mă gândesc bine, oamenii au mare dreptate. Păi cine ştie mai bine ca vecinul cine îţi intră şi îţi iese din curte. Iar dacă e vorba de o staţie de autobuz, toţi ochii sunt pe cine urcă şi coboară.

O metodă simplă şi eficientă de a şti totul şi, nota bene, fără a arunca vreun leu pe fereastră. Nici măcar un leu moldovenesc.