Shares

Aşa după cum spuneam ieri, astăzi vă prezint opinia unei persoane care studiază astrologia şi care a creionat câteva date despre ce ne aşteaptă. Este posibil ca o parte dintre date să pară mult prea tehnice, dar merită citite cu atenţie.

Cu minime noţiuni de astronomie ştim că pe bolta cerească avem planete care se mişcă mai repede în jurul Soarelui (ex. Mercur, Marte, Venus) şi planete mai lente care au nevoie de zeci şi chiar sute de ani pentru a face o mişcare completă de rotaţie în jurul Soarelui (Jupiter, Saturn, Neptun Uranus, Pluton). Avem planete pe care astrologia le cotează ca personale, cu impact imediat asupra personalităţii noastre şi asupra evenimentelor de zi cu zi, şi planete lente care prin mişcarea şi aspectele lor marchează generaţii şi epoci. Interacţiunile dintre greii sistemului solar se manifestă sub forma unor cicluri care, cel puţin teoretic, ar trebui să fie evolutive.

Există două cicluri planetare importante care trebuie descifrate corect, ca umanitate, dacă vrem cu adevărat să evităm războiul.

Cel mai recent ciclu de 48 de ani al interacţiunilor Saturn – Uranus a început cu conjuncţia lor pe Săgetător în 1988. Cele două planete guvernează cicluri de viaţă socio-politice. Saturn apără tradiţia, Uranus reprezintă revoluţia, descoperirea de noi teritorii, înnoirea, progresul. Alăturarea lor pe Săgetător ar fi trebuit să însemne evoluţie spirituală la nivel social. Conjuncţia lor a mers mai departe şi pe Capricorn, în 1989 şi ştim că aceşti ani au fost cruciali pentru Europa de Est. Uniunea Sovietică s-a destrămat, a căzut zidul Berlinului, iar comunismul a fost înlăturat din Europa.

Noua ordine socială, politică, monetară care s-a instaurat după aceste evenimente marcante nu pare să ne fi condus spre direcţia corectă pentru că tot ceea ce a fost construit atunci se zdruncină azi din temelii. Şi aici revenim la interacţiunea Saturn- Uranus, dar de această dată în opoziţie. Anii 2008 – 2010 stau printre altele sub semnul opoziţiei lui Saturn pe Fecioară – Uranus în Peşti şi apoi a opoziţiei Saturn în Balanţă – Uranus în Berbec.

Opoziţia lor pe cer nu a făcut decât să aducă o inhibiţie a tuturor ritmurilor, atât în plan personal cât şi colectiv. Uranus reprezintă elementul surpriză, un fel de roată a norocului care îşi poate schimba cursul brusc, fără semne şi avertismente. Dar, opoziţia astrelor este considerată a fi un aspect major dinamic menit să ne ajute să înţelegem unde am greşit pentru a comuta încet direcţia de la minus la plus.

Criza economică globală nu este, în acest context, o întâmplare, o coincidenţă, un fel de ceva ce trebuia oricum să se întâmple. Criza este un examen, o reexaminare, de fapt. Aceeaşi opoziţie Saturn –Uranus a mai avut loc şi între anii 1918-1920, dar şi între 1965 şi 1967, tot pe axa Fecioară – Peşti. Aceste două semne sunt mutabile şi  permit schimbări majore la nivel de gândire şi logică, la nivel de analiză şi percepţie financiară (Fecioara) care să schimbe sau să fie modelate de percepţia spirituală (Peşti). Precizia şi critica Fecioarei s-au opus spiritului deschis, larg, global şi idealist al Peştilor.

Pentru anii 20, această opoziţie a însemnat naşterea fascismului  (Mussolini), dar şi dreptul de vot al femeilor din Marea Britanie şi America,  a însemnat naşterea în 1921 a Partidului Comunist în China, dar şi apariţia lui Ghandi ca figură proeminentă a mişcării de independenţă din India.

Uranus se afla tot în Peşti (1919-1927), aşa cum a fost până în martie 2011. Perioada lui Uranus în Peşti, de la începutul anilor 1910, este asociată cu dezvoltarea şi răspândirea conceptului de credit bancar şi de card. Spre exemplu, la 1914, existau un soi de carduri care aveau însă doar rolul de a garanta credibilitatea financiară a unei persoane în afara băncii. Şi atunci, ca şi acum, s-a propagat tendinţa de a consuma, de a cumpăra şi de a avea mai mult decât este nevoie, de a cheltui ce nu ai, pe ideea că vei plăti cândva, cumva, de undeva, mai târziu. Dacă ar fi să privim şi altfel, Uranus în Peşti opus lui Saturn pe Fecioară poate reprezenta o criză a sistemelor de credinţe şi nu am asistat la vreun fel de spiritualizare a omenirii, ci la o îmbrăţişare a banului ca fiind atotputernic.

Şi pentru că am ajuns la vulnerabilitate şi economie globală zguduită o să mă opresc asupra altei combinaţii planetare care ne-a mai bântuit trecutul şi care se va reface în curând pe cer ca să ne atragă atenţia că am eşuat din nou: cuatratura Uranus – Pluton. Acest aspect tensionat a mai avut loc între anii 1928 – 1934, în varianta Uranus pe Bebec, Pluton pe Rac, iar între anii 2012 – 2018 vom sta sub influenţa aceleiaşi combinaţii în varianta Uranus pe Berbec, Pluton pe Capricorn. Cuadratura se va forma la grad perfect în iunie şi septembrie 2012, mai şi noiembrie 2013, aprilie şi decembrie 2014, martie 2015, dar Uranus şi Pluton vor merge la diferenţă de doar un grad până în 2018.

Ne întoarcem în anii 30 şi găsim acolo imaginea monstruoasă a nazismului care a avut o ascensiune ameţitoare în acea perioadă. Uranus a venit la acea dată să pună sub semnul întrebării modul de folosire a resurselor, a bogăţiilor, a teritoriilor geografice (Rac). Pluton este responsabil de folosirea resurselor şi cred că, de pe Rac, ne-a avertizat că istoria se repetă şi va trebui să o rescriem la un moment dat. De asemenea, s-a propagat ideea că siguranţa depinde de concentrarea  puterii în mâna unui grup restrâns, familie, clasă, partid. Definitorie pentru anii 30 este marea criză economică mondială care a generat într-un final al Doilea Război Mondial.

Revenim la vremurile noastre, 2012-2018, cu Uranus pe Berbec şi Pluton pe semnul opus şi complementar Racului, Capricornul.  Pluton este planeta regenerării, a transformării, a secretelor, resurselor şi a lumii de dincolo. Ştiinţa, inovaţia, descoperirea (Uranus pe Berbec) se confruntă cu legile naturii (Pluton). Uranus stă pe Berbec 7 ani, până în 2017 şi în confruntarea cu Pluton vom fi puşi în faţa unui ciclu de provocare a autorităţii. Capricornul este semnul afacerilor, a puterii executive, a noii ordini politice şi religioase, a băncilor. Uranus pe Berbec îl trezeşte la viaţă pe Pluton în Capricorn, îl provoacă pentru a declanşa transformarea colectivă, mutaţia spre altceva mai bun sau degenerarea. Uranus şi Pluton reprezintă conştiinţa omenirii care trebuie să găsească noi soluţii de supravieţuire, noi soluţii de folosire a resurselor naturale, noi soluţii de organizare socială, politică. La fel ca în anii 30.

Combinaţia este menită să lovească în politicile monetare globale care se arată păguboase, atât cât le putem percepe noi la nivelul omului de rând, deşi a început să fie evident şi pentru nespecialişti că încercările de reechilibrare ale balanţei mondiale sunt sortite eşecului. Următorii ani pot însemna ieşirea din unghiul mort, din mentalitatea indusă, informaţiile deţinute de grupurile de interese (Pluton pe Capricorn) ies la lumină. Viziunea asupra democraţiei (Uranus) se schimbă şi vom fi siliţi să acţionăm, să ne transformăm pentru că Pluton pe Capricorn poate schimba ordinea mondială. El a intrat pe acest semn zodiacal în 2008 şi va sta acolo până în 2024.

Dacă ar fi să tragem concluziile, nu cred că mai avem mult timp la dispoziţie, ca umanitate. În comparaţie cu anii 20 şi 30, timpul modern este mult mai accelerat, e pe fast forward, la fel şi karma colectivă. În anii 20 am avut opoziţia Saturn-Uranus, urmată în anii 30 de cuadratura Uranus-Pluton şi noua ordine mondială instaurată de război în anii 40. Acum, avem opoziţia Saturn-Uranus între 2008-2010, iar refacerea cuadraturii Uranus-Pluton vine mult, mult mai repede. Ea s-a făcut deja simţită, dar la grad perfect va ajunge pentru prima dată în iunie 2012, iar apoi în 2014. Pentru că în 2014, acest aspect va fi însoţit de altele câteva extrem de dure şi agresive, mulţi astrologi plasează declanşarea unui posibil război mondial în vara lui 2014.